Портал для пацієнтів

Солодоші під час ПМС прискорюють старіння

Вживання великої кількості калорійних і солодких продуктів під час передменструального синдрому (ПМС) прискорює процес старіння і шкодить шкірі. Ці два важливих показника стали основою для того, щоб період ПМС у поєднанні із споживанням солодкого було названо небезпечним.

Солодоші під час ПМС прискорюють старіння

Як розповідає The Daily Mail з посиланням на результати проведеного дослідження, під час ПМС можна спостерігати ще й гормональні стрибки, які, як відомо, негативно позначаються на настрої жінки. І, як наслідок, більшість жінок просто заїдають цей стан.

Автором експерименту став експерт з питань старіння Даніель Сістер, який і запевнив, що вживання - головна причина старіння шкіри. Як проходить? Основну роль у цьому відіграють молекули кінцевих продуктів глікірованія, і коли цукру стає дуже багато молекули глюкози клеяться до колагенових білків, у результаті чого з'являються липучі коричневі сполуки, через які еластичні волокна стають більш жорсткими. Ми спостерігаємо за такими сполуками у якості зморшок і плям.

Також, розповідає експерт, саме негнучкі тканини (це колаген та еластин) більше за інших піддаються пошкодженню, і, відповідно, передчасному старінню. Процес починається приблизно років у 35 і прогресує дуже активно. І, відповідно, чим більше жінка з’їдає цукру у 35-річному віці, тим більше буде таких ушкоджень.

Ще один негативний результат, до якого призводить споживання великої кількості цукру під час ПМС, - постійне бажання їсти багато шкідливих продуктів може ще порушити ще й баланс інсуліну. Деніель Сістер резюмував, що регулярне акривати очі на людські слабкості це може дуже швидко призвести жінку до замкнутого кола.

Згідно із статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я три чверті всіх жінок світу, серед яких було проведено опитування, страждають ПМС, і ще 40% усіх опитаних нарікають на те, що в такому стані у них знижується якість життя. І саме у цей момент починається накопичення зайвих кілограмів.

Проведений експеримент показав і ще одне: навіть нормальні жінки під час передменструального синдрому їли не просто більше, але і більш калорійну їжу (в середньому близько 1100 калорій за добу). Зазвичай жінки їли багато вуглеводів, і щоб побороти таку пристрасть експерти пропонують вуглеводи (цукерки, тістечка, випічку) замінити залізом (м'ясом або рибою) або магнієм (капустою, кунжутом, бобами). 

Читайте також:


Нема коментарів