Портал для пацієнтів

​Алергія на горіхи скоро зникне

Білки, що входять до складу арахісу, можуть викликати алергію. На сьогоднішній день фахівці Сільськогосподарського університету, штат Північна Кароліна, розробили новий спосіб обробки арахісу, завдяки якому кількість алергенів у горіхах знизилася на 98%.

Алергія на горіхи скоро зникне

Під час експерименту вчені обробили ізольовані алергени сульфитом натрію. Через таку обробки антитіла, які і є причиною алергії, не з'єдналися з білками. Таким чином, імунна система "не побачила" білки зі зміненою структурою. У наслідок "невидимості" антитіл алергічна реакція припинилася.

Вживання арахісу рекомендується при захворюваннях ендокринної системи, анемії, астмі, а також у ряді інших випадків. Індивідуальна непереносимість є протипоказанням до їх вживання в їжу.

На цей час до експериментальної обробки дослідники залучили лише ізольовані алергени, але надалі планують продовжити експеримент із цілими горіхами, - розповідає інтернет-видання torontosun.com.

Читайте також:


Нема коментарів