Портал для пацієнтів

Ризик діабету знизить молоко

Мінімум 8 порцій продуктів молочного походження в раціоні, - і ризик появи цукрового діабету знижується на 23%. Мова йде про діабет другого типу.

Ризик діабету знизить молоко

Молочні продукти мають бути високої жирності, - стверджують вчені з Швеції, які провели дослідження залежності. Результати та висновки вони оголосили на одному із зібрань Європейської асоціації з вивчення діабету.

Раціон приблизно 27 тис шведів, серед яких 60% склали жінки, став предметом вивчення науковців. Фахівці Центру вивчення діабету з Лундського університету вели спостереження за способом життя жителів віком від 45 до 74 років.

Крім харчування, до досліджуваних протягом 14 років параметрів були внесені: ІМТ - індекс маси тіла, загальне число отриманих під час харчування калорій, рівень фізичної активності, наявність або відсутність шкідливих звичок. Вчені враховували також освіту, стать і вік людей, чий раціон вони вивчали. За весь час спостережень цукровим діабетом 2-ого типу захворіли 2 860 осіб.

Автори з'ясували, що ті, хто щодня вживав мінімум 8 порцій жирних молочних продуктів, мали менший ризик захворіти на діабет другого типу. У тих же, хто використовував у їжу тільки одну порцію, ризик був вище на 23%.

Однією порцією дослідники домовилися вважати 20 г сиру, 200 мл молока або кисломолочного продукту з високим рівнем жирності, а також 25 г вершків або 7 г вершкового масла, повідомляє thisisthewestcountry.co.uk. При цьому вчені не виявили наявності впливу на розвиток діабету нежирних молочних продуктів, а також тваринних жирів.

Читайте також:


Нема коментарів