Портал для пацієнтів

Горіхи: чим корисні

Горіхом називається плід деяких рослин з твердою шкаралупою і їстівною оболонкою. Ці продукти багатші фруктів по мінеральному складу майже в три рази. У них багато рослинного білка. Всі різновиди горіхів зберігають свої поживні властивості, вітаміни протягом одного сезону і навіть довше. У горіхах міститься унікальний баланс мікроелементів, складних білків і вітамінів. У них містяться речовини для очищення організму від шлаків. Вживаючи їх регулярно можна знизити ризик захворювань серцево - судинної системи.

Горіхи: чим корисні

Смачною і корисною їжею є горіхи. Їх рекомендують їсти при переході на вегетаріанський раціон харчування. Вони є чудовим доповненням до щоденного і урочистого обіду. Проте вживати горіхи потрібно в обмеженій кількості так як вони досить поживні. Дієтологи радять з'їдати щодня одну жменю горіхів. Вживаючи цей продукт, можна контролювати підвищений апетит. Незалежно від різновиду всі горіхові плоди дуже корисні.

Волоський горіх

Волоські горіхи рекомендуються при нестачі солей кобальту в організмі, заліза, вітамінів, при лікуванні атеросклерозу. У горіхах багато рослинного масла, клітковини, які активізують діяльність кишечника. Їх вживання нормалізує секрецію шлунку. Вони корисні дитячому та літньому організму.

Волоський горіх корисний для судин головного мозку завдяки вмісту цінних речовин. Ці плоди здатні зняти сильне нервове напруження. Волоські горіхи потребують люди, ослаблені після хвороб, операцій, які займаються активною фізичною або розумовою працею, при захворюваннях щитовидної залози. Ці плоди сприяють розсмоктуванню пухлин, зміцнюють серце, мозок, печінку, загострюють почуття особливо в поєднанні з інжиром, родзинками.

Однак усе добре в міру. Надмірне вживання волоського горіха викликає запалення і подразнення мигдалин, висип у роті. Горіхи багаті жиром, знижуючим холестерин в крові.

У лікувальних цілях крім ядер використовують настоянки і відвари кори і листя волоського горіха. Різні лікарські препарати на основі горіха волоського мають загальнозміцнюючу, бактерицидну, протизапальн , кровоспинну, ранозагоювальну дію.

Фундук

У ядрах горіха фундук міститься 60 % масла, що знижує зростання холестерину в крові, захищає організм від захворювань судин і вкрай корисні для дитячого організму. Горіх лісовий також багатий білком, вітаміном Е, мінеральними речовинами: залізом, калієм, кобальтом. За поживністю фундук в два - три рази перевершує хліб, в 8 разів молоко і шоколад. Вживання цього горіха очищує організм, запобігає гнильним процесам в організмі, зміцнює імунітет.

Мигдаль

Мигдаль вживається не тільки в їжу, як корисний продукт, але і широко використовується в парфумерії. Горіх мигдаль чудово очищає нирки, кров, жене жовч, дробить камені, відкриває закупорені місця в селезінці і печінці. Цей продукт рекомендується вживати з цукром для скорішого його засвоєння. Крім того, вживання мигдалю з медом і цукром підсилює чоловічу потенцію. В античні часи гіркий мигдаль застосовувався як антипохмільний засіб. Мигдаль солодкий покращує зір, очищає внутрішні органи, пом'якшує горло, стимулює діяльність головного мозку. Разом з цукром він корисний при хворобі астма і виразках кишечника.

Фісташки

Існує думка, що регулярне жування смоли фісташки знищує неприємний запах у роті, зміцнює і очищає зуби, ясна. У сучасній фармакології з фісташкової смоли роблять ліки, якими лікують тріщини на шкірі, пролежні, опіки. Сам горіх корисний для серця і мозку, при нудоті, блювоті, серцебитті, хворобах печінки. Фісташки допомагають при жовтяниці і показані людям, що прагнуть поправитися.

Арахіс

Регулярне вживання арахісу може значно знизити ризик захворювань серцево-судинних, а також рівень холестерину в крові. Ці горіхи є хорошим джерелом фолієвої кислоти, яка сприяє оновленню і росту клітин. Включення арахісу в раціон харчування покращує потенцію, пам'ять, увагу, слух, корисний при хворобах і виснаженні. Арахіс і його масло є ефективним жовчогінним засобом. Він багатий речовинами, необхідними для нормальної функції серця, нервової тканини, печінки та інших органів, їх систем. Смачний і корисний арахіс при помірному обсмажуванні. У сирому вигляді він погано позначається на травному процесі, а його шкірка - сильний алерген. При обсмажуванні шкірка легко відділяється від ядра.

Читайте також:


Нема коментарів