Портал для пацієнтів

Весняна дієта

Весна символізує розквіт в природі і організмі. Однак цей період відомий і ослабленністью, втомою, авітамінозом після зимових холодів. Щоб відчути весняний розквіт життя і минути неприємні симптоми до весни необхідно підготуватися.

Весняна дієта

Підтримати здоров'я організму навесні допоможе повноцінний сон, прогулянки на свіжому повітрі і збалансоване харчування. Існують нехитрі, але досить ефективні способи поліпшення самопочуття.

Способи підтримки організму навесні

  1. Очищення організму від шлаків і токсинів. Після зими організм забруднений (ліки, переїдання, тютюн, алкоголь). У раціон харчування необхідно включити кисломолочні продукти бажано з біфідофлорою. Вона налагодить роботу кишечника і очистить його від шлаків. Одночасно покращиться стан шкіри. Можна також контролювати кількість споживаної їжі, зменшити порції, щоб скинути зайву вагу і розвантажити організм.
  2. Брак сонячного світла після довгої зими погіршує настрій і послаблює сили організму. Тому при появі першого весняного тепла більшість людей замість радості відчувають втому і навіть депресію. Тому в повсякденне меню необхідно включити продукти, що підвищують в організмі рівень серотоніну (гормону щастя). До таких продуктів відносяться: банани, солодощі, фрукти, морозиво, яйця, нежирне червоне м'ясо, м'ясо курки, жирна риба, каші. До того ж жирна риба містить корисні речовини і вітаміни, які зміцнюють імунітет, поліпшують настрій.
  3. Перебувати в гарному настрої допоможе шоколад. У бобах какао міститься магній, що захищає від хронічної втоми і стресів, а також особливу речовину, яка виробляється в організмі людини, коли вона відчуває любов, щастя.
  4. Протистояти зневірі, стресам і депресії допоможе сир. Він допомагає позбутися безсоння, дратівливості, слабкості.
  5. Навесні багато людей страждають авітамінозом. Тому необхідно поповнювати запаси вітамінів і мікроелементів в організмі натуральними продуктами. Можна також приймати полівітамінний комплекс. Якщо є можливість вживати продукти в сирому вигляді, то необхідно так і робити, так як при термічній обробці втрачається більшість корисних речовин. Якщо продукт не можна вживати в сирому вигляді, то потрібно стежити за часом його приготування і не перетримувати на вогні. Найкраще готувати їжу на пару. Парова їжа швидко засвоюється, є корисною для здоров'я і зовнішнього вигляду.
  6. Поповнити організм енергією і поліпшити настрій допоможуть банани. Їх можна їсти як самостійно, так і як гарнір або у вигляді фруктового салату. Банани підвищують життєвий тонус, легко засвоюються, поживні, не викликають алергії.
  7. Підвищити розумову і фізичну працездатність допоможуть горіхи: фундук, арахіс, волоські, кедрові або кешью. У них містяться біологічно активні речовини, необхідні для роботи клітин мозку, підвищують гостроту розуму і зміцнюють судини.
  8. Пророслі паростки пшениці допоможуть поліпшити самопочуття, оновити організм. Відповідно до думки вчених, пшениця проросла зміцнює нервову систему, покращує обмін речовин, регулює життєво важливі процеси в організмі. 
  9. Стан волосся, шкіри та нігтів після зимових холодів залишають бажати кращого. Оздоровитися допоможуть продукти, що містять кремній і сірку. До продуктів кремнієво-сірчаних відносяться морепродукти ( джерело мікроелементів і білків), томатний сік (особливо свіжовичавлений), морська капуста (містить йод).

Читайте також:


Нема коментарів