Портал для пацієнтів

Здорові та смачні літні делікатеси

З настанням літньої спеки організм сам починає чинити опір важкій їжі, віддаючи перевагу легким стравам - салатам, запіканкам, вітамінним коктейлям, мусам. Саме в цей період необхідно грамотно підходити до складання щоденного раціону, щоб за сезон організм зміг отримати максимальну кількість вітамінів і корисних речовин, якими так багаті літні овочі та фрукти. Так якими ж корисними і здоровими літніми делікатесами побалувати себе і свою сім'ю?

Здорові та смачні літні делікатеси

Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів.

Закуска з солодкого кавуна

Склад:

  • Приблизно половина кавуна солодкого і стиглого
  • Сир Фета або бринза - 150 гр.
  • Кедрові горішки 50-70 гр.
  • Базилік зелений.
  • Половина одного лимона.
  • Оливкова олія.
  • Перець чорний.

Приготування пікантного делікатесу.

  1. Вийняти м'якоть кавуна і нарізати її великими кубиками, насіння видалити і викласти масу на велике блюдо.
  2. На кавунові кубики покришити сир, розмір крихт - довільний, за смаком.
  3. Листя зеленого базиліка порвати і посипати зверху, додати трохи соку лимона і оливкової олії.
  4. Отриману страву присипати чорним перцем і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Суп літній буряковий

Склад:

  • Цибулина - одна штука середнього розміру.
  • Морква - 2 штуки.
  • Буряк і бадилля від буряка - 3 штуки.
  • Половина склянки рису.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Сіль, спеції.
  • Зелень.
  • Олія маслинова для піджарки.

Приготування супу

  1. Приготувати піджарку, для цього нашаткувати цибулю та обсмажити на олії до золотистого кольору.
  2. Порізати дрібно або натерти на тертці буряк і моркву. Додати до цибулі і тушкувати десять хвилин.
  3. У каструлю з окропом висипати рис і трохи проварити.
  4. Додати піджарку.
  5. Нарізати бадилля буряка і додати в каструлю.
  6. Солити і перчити за смаком.
  7. За три хвилини до готовності видавити часник.

Суп готовий! Подавати з дрібно нашаткованою зеленню в тарілці.

Грушево-яблучний пиріг

Склад тіста:

  1. Яйця - 2 шт.
  2. Цукор - 1,5 склянки.
  3. Борошно - 2 склянки.
  4. Масло - 0,5 пачки.
  5. Сіль - на кінчику ножа.

Склад начинки:

  • Груші - 2 шт.
  • Яблука - 2 шт.
  • Жменя ягід смородини чорної.
  • Дві столові ложки цукру.
  • Білок трьох яєць.

Приготування легкого літнього пирога.

  1. Для приготування тіста необхідно розтерти масло з цукром дочиста.
  2. Борошно, сіль і яйця додати і вимісити тісто.
  3. Розкачати тісто і викласти на змащене жиром деко.
  4. Тісто слід випікати на повільному вогні близько 20 хвилин.
  5. Розділити корж уздовж на дві частини.
  6. Для приготування начинки необхідно, нарізати скибочками фрукти.
  7. Збити білки з цукром до густої піни.
  8. Змішати фрукти зі смородиною і викласти на одну частину пирога.
  9. Залити білковою масою і накрити другою частиною готового тіста.
  10. Випікати в духовці близько 15-20 хвилин до готовності.

Легкий літній десерт готовий! Приємного апетиту!

Читайте також:


Нема коментарів