Портал для пацієнтів

Де і як похмеляються

Відчуття похмілля знайоме всім, хто любить алкогольні напої: головний біль, тремтіння в руках, нудота, сухість у роті, спрага, серцебиття. Причиною подібних симптомів є те, що спирт в організмі людини розщеплюється на токсичні речовини, які діють як отрута.

Де і як похмеляються

Лікування похмілля в різних країнах світу

  • Англія. Група вчених з Великобританії дійшла висновку, що найкращим засобом від похмільного синдрому є мед, так як він містить фруктозу.
  • Америка. Багато амінокислот міститься в «яйцях Бенедикта»: булочка англійська з шинкою або беконом, всередині якої знаходиться голландський соус і варене яйце. Іншим американським рецептом є суміш сирого яйця, томатного соку і соусу Вустершир.
  • Росія. Прийом розсолу солоних огірків, томатів або квашеної капусти. Інший засіб лікарський: алказельтцер або дві таблетки аспірину.
  • Італія. Прийом великої кружки міцної чорної кави.
  • Сицилія. Вживання в їжу бичачого сушеного пеніса.
  • Древній Рим. Вживання в їжу канарки, приготовленої у фритюрі.
  • Греція. Грекам допомагає соус «Цацики». Для його приготування необхідно змішати склянку йогурту з зубчиком часнику, дрібно нарізаним огірком, столовою ложкою оливкової олії, щіпкою перцю чилі і сушеної м'яти.
  • Китай. Прийом міцного зеленого чаю.
  • Німеччина. Вживання солоного оселедця з сирими кільцями цибулі і гірчицею.
  • Японія. Вживання маринованих слив.
  • Франція. Вживання «брандаду»: суміш картоплі, пастоподібне філе солоної тріски, оливкового масла і часнику.
  • Нова Зеландія. Вживання молочного шоколаду.
  • Польща. Вживання соку консервованих овочів або маринади.
  • Монголія. Вживання маринованого в томатному соусі м'яса баранчика.
  • Індія. Прийом «Тулсі-Адрак-чаю»: суміш чорного чаю, базиліка, імбирного кореня, анісу, молока і цукру.
  • Корея. Вживання «Супу для шлунка», що складається з бичачої крові, яловичих або свинячих кісток, капусти та інших овочів.
  • Узбекистан. Вживання шурпи: бульйон з м'яса баранини, моркви, цибулі, картоплі, чорного, червоного перецю, лаврового листа, кінзи, зіра.
  • Румунія. Вживання солоного жирного супу зі сметаною і часником.
  • Мексика. Вживання густого супу «Менудо», що складається з тельбуха, телячих ніжок, кукурудзяної муки, перцю чилі і приправи.
  • Туреччина. Вживання супу з тельбуха.
  • Бразилія. Вживання свіжих або солоних кавунів.
  • Голландія. Прийом холодного пива.
  • Кавказ, Закавказзя. Вживання «хаш»: бульйон, зварений на яловичих ніжках.
  • Пуерто-Ріко. Втирання в пахвові западини лимона.
  • Фінляндія. Похід в сауну.
  • Україна. Вживання охолодженого розсолу з солоними огірками.

Читайте також:


Нема коментарів