Портал для пацієнтів

Які продукти не рекомендується споживати

Багато сучасних людей страждають різними захворюваннями, особливо ті, хто старші 30 років. Все це на тлі стрімкого ритму життя, постійних стресів, поганої екології і продуктів швидкого приготування. Харчування поспіхом фастфудами навряд чи піде на користь організму, а тільки проявиться зайвими кілограмами, проблемами з травленням, поганим настроєм і самопочуттям.

Продукти, які не рекомендується споживати

Щоб зберегти здоров'я на довгі роки потрібно звертати увагу на те, що ми їмо і як. Здорове харчування - це споживання корисних продуктів, багатих вітамінами, мікроелементами, мінералами.

Найбільш шкідливі продукти харчування

Продукти, що входять в нижченаведений список, промислово обробляються. Часте їх вживання призводить до закупорки судин, ожиріння, болю голови і суглобів, підвищенню рівня шкідливого для здоров'я холестерину і навіть раку.

Хот-доги і гамбургери

Варто знати, що м'ясо для приготування гамбургерів часто підфарбовують червоним барвником. Це робиться для того, щоб воно мало апетитний вигляд, так як при можливому гнитті м'ясо набуває зеленуватий відтінок.

В гамбургери додають глутамат натрію - смаковий підсилювач, який викликає головний біль, алергію та інші неприємні реакції організму. При регулярному споживанні ця хімічна речовина викликає ожиріння.

В промислове м'ясо додають антибіотики, щоб в ньому не розмножувалися небезпечні бактерії.

У м'ясному фарші може міститися паличка кишкова. Гамбургер містить добову дозу жиру і солі. Інші його компоненти (салат, огірки, помідори і т. Д.) часто обробляються сульфітами хімічними, які застосовуються для підтримки видимої свіжості овочів.

Хот-доги вважаються їжею підвищеного ризику поряд з гамбургерами. У їх складі використовуються найдешевші сосиски. Користі для організму ніякої, зате в них містяться всілякі барвники синтетичні, консерванти та інші добавки. В хот-догах також містяться нітрити, які сприятимуть розвитку лейкемії, раку шлунка і сечового міхура, пухлин мозку. Майонез, що додається в надлишку в хот-доги, має неякісний склад. Він містить канцерогенні транс-жири і консерванти.

Картопля фрі

Улюблена багатьма картопля фрі дуже токсична. Для її приготування використовуються високі температури, через що в ній утворюються шкідливі хімічні сполуки (акриламіду). Ці канцерогени викликають пошкодження нервових клітин.

Для приготування картоплі фрі використовують спеціальний сорт з високим рівнем пестицидів. Його смажать в окисленому маслі, яке застосовується тижнями.

Чіпси картопляні

Картопляні чіпси - абсолютно ненатуральний, синтетичний продукт. Він переповнений шкідливими жирами, канцерогенними речовинами й синтетичними добавками. Високий вміст солі сприяє затримці води в організмі.

Морозиво

В літню спеку багато людей не мислять своїх днів без морозива. Варто знати, що високий вміст жиру і вуглеводів в одній порції цього продукту покриває половину добової норми. На жаль, морозиво сьогодні, особливо дешеве, містить багато транс-жирів, підвищує рівень холестерину. При цьому зміст молока в морозиві мінімальний.

Газовані безалкогольні напої

Фосфорна кислота є активним інгредієнтом цього продукту. Газований напій має таку високу кислотність, що може розчинити нігті протягом чотирьох днів. Підвищений вміст в організмі кислоти ускладнює схуднення, вимиває кальцій з кісток, що сприяє остеопорозу.

Газовані безалкогольні напої називають «рідкою цукеркою» через високий вмісту цукру. Барвники, використовувані в таких напоях, є канцерогенами.

Читайте також:


Нема коментарів