Портал для пацієнтів

ТОП-5 продуктів, небезпечних для здоров'я

Всім відомо, що для різних широт корисними є певні продукти, і те, чим корисно харчуватися живучи на крайній Півночі, абсолютно не підходить для мешканців пустель. Але, сучасні технології виробництва внесли істотні корективи в раціон буквально кожної людини на планеті, перетворивши традиційно корисні продукти харчування, в небезпечну для здоров'я отруту. Провівши ряд досліджень вчені довели, що звичні для наших широт продукти харчування, які буквально щодня бувають на столі середньостатистичної сім'ї, є справжньою отрутою для організму. 

ТОП-5 продуктів, небезпечних для здоров'я

Отже, ТОП 5 найбільш небезпечних для здоров'я продуктів.

1. Цукор

Перше місце серед найбільш шкідливих продуктів по праву займає цукор, який ще називають «білою смертю». Дійсно, вже доведено, що цукор викликає залежність, яку можна порівняти з наркотичною або алкогольною. Крім цього, цукор є каталізатором, що провокує розвиток більшості хронічних захворювань, а також різних синдромів, які викликає алкогольна залежність.
Різке підвищення цукру в крові призводить до різкої зміни настрою, формуючи залежність. Тому якщо в кров довго не надходить цукор, починаються головні болі, занепад сил, погіршується імунітет. Цукор згубно впливає на зуби і ясна, провокуючи розвиток карієсу і пародонтозу.
Не останнє місце в списку негативного впливу цукру на організм займає старіння. Люди, які зловживають солодким, швидко старіють, особливо надлишок цукру позначається на стані шкіри.

2. Оцет

Оцет, який зазвичай використовується для маринадів і консервації, здатний вбити все живе. Навіть незначна кількість цієї рідини повністю знищує вітаміни в овочах і фруктах, тому, вживаючи в їжу консервовані продукти, ми просто набиваємо шлунок, при цьому, не отримуючи ніяких корисних речовин.
Під час вживання оцту відбувається сильне слиновиділення, яке, в свою чергу, збільшує секрецію шлунка і негативно позначається на роботі нирок і печінки. Тому страви, що містять оцет категорично протипоказані людям, у яких є проблеми з ШКТ, а також тим, хто страждає зайвою вагою, цукровим діабетом, високим тиском, хворобами нирок і печінки.
Хорошою альтернативою традиційному оцту є яблучний оцет, який можна використовувати в якості консерванту. Завдяки великому вмісту калію, яблучний оцет не зашкодить організму, а, навпаки, зміцнить серце і судини. Крім яблучного оцту, можна використовувати в якості маринадів соки смородини, брусниці, журавлини, лимона, аличі.

3.Картопля

«Другим хлібом» картоплю називають не даремно, адже вона практично щодня в тому чи іншому вигляді присутня на столі ще з часів Петра Першого. Але, як виявилося, корисного в картоплі небагато. Крохмаль здатний викликати діабет другого типу та ожиріння. Навіть у молодій картоплі міститься велика кількість крохмалю, який забиває судини і сповільнює обмінні процеси в організмі. Лікарі рекомендують уникати картоплі у великій кількості навіть в печеному вигляді. І звернути увагу на такі овочі, як пастернак, селера, бруква, ріпа.

4. Біле борошно

Біла борошно являє собою білий порошок, який отримують в наслідок дрібного перемелювання жита, вівса, пшениці, кукурудзи, ячменю та інших злаків. Складається борошно в основному з крохмалю, який легко засвоюється організмом, так як під час виробництва борошна, видаляється лушпиння насіння, паростків, іншими словами, висівки. Висівки - це низькокалорійний продукт, що насичений мікроелементами і клітковиною, які корисні для нашого організму.
Цілком очевидно, що з білої муки штучно видаляється все корисне, залишається тільки крохмаль. Таким чином, постійне вживання в їжу білого хліба веде до серйозних захворювань ШКТ, запорів, завороту кишок та інших неприємностей. Корисно їсти хліб з борошна грубого помелу, який бажано випікати самим, щоб виключити потрапляння в нього шкідливих добавок і ароматизаторів.

5. Дріжджі

У великій кількості дріжджі в наші дні використовуються у хлібопекарській промисловості. Але саме ці дріжджі є продуктом, який отримують з відходів целюлозної промисловості, спиртових виробництв, бавовняного лушпиння, інших виробництв. Мікроорганізми, а дріжджі - це живі мікроорганізми, потрапляючи в організм, починають швидко розмножуватися, тим самим, пригнічуючи природну мікрофлору кишечника. У свою чергу, знижується імунітет, що провокує зростання пухлин в організмі, у тому числі і злоякісних.
У багатьох країнах світу великою популярністю користується бездріжджовий хліб, закваска для такого хліба робиться на хмелю, як у старовину. Цей хліб рекомендують вживати в їжу в якості профілактики онкологічних захворювань. Тепер не дивно, що раніше про злоякісні пухлини нічого не знали, адже хліб пекли вдома на заквасці з хмелю. Може саме час повертати стародавні традиції?

Читайте також:


Нема коментарів