Портал для пацієнтів

Як вибрати «правильний» йогурт

Йогурт в наші дні є одним з важливих продуктів, які повинні бути присутніми в раціоні регулярно. Адже крім великої кількості кальцію, який є у всіх молочних продуктах, в йогурті містяться ще й корисні бактерії, які зміцнюють імунітет і регулюють функцію кишечника.

Як вибрати «правильний» йогурт

Чим особливий йогурт

Про користь йогурту знають всі, але мало хто замислювався, що головна користь йогурту полягає не у фруктах, які там можуть бути, а в знежиреному молоці. Навіть якщо в йогурт додані свіжі фрукти, а не їх синтетичні аналоги, то користі від них мало, оскільки вони проходять спеціальну обробку, яка знищує вітаміни.
Справжній йогурт, який дійсно дуже корисний для здоров'я, являє собою живий продукт, виробництво якого засновано на використанні закваски. Закваска - це основа, що складається з величезної кількості корисних мікроорганізмів, завдяки життєдіяльності яких, виходить ніжний, солодкуватий йогурт.
Слід розуміти, що тільки живий йогурт практично повністю засвоюється організмом і несе масу користі для здоров'я, пастеризований ж аналог йогурту - це зовсім не корисний продукт, який допомагає втамувати голод і володіє приємним смаком.

Як відрізнити «правильний» йогурт

Щоб зрозуміти, де живий йогурт, а де пастеризований продукт, необхідно читати напис на етикетці та термін зберігання. Найважливішим показником якості йогурту є тривалість терміну зберігання. Тут все просто - чим більше термін зберігання, тим менше в цьому продукті живих мікроорганізмів. Живий же йогурт, який заквашується болгарською паличкою, може зберігатися лише кілька днів, і тільки в холодильнику при температурі від 4 до 6 градусів. Пастеризований продукт може зберігатися цілий місяць, навіть при кімнатній температурі.
Якщо до складу йогурту входять: ароматизатори, цукор, крохмаль, барвники, згущувачі, желатин, в цьому продукті користі мало.

Чим корисний живий йогурт

  • Джерело кальцію.
  • Допомагає відновлювати мікрофлору кишечника, навіть після антибактеріальної терапії.
  • Допомагає в лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту, а також туберкульозу, коліту, фурункульозу, астми.
  • Покращує обмінні процеси.
  • Знімає похмільний синдром.
  • Йогурт використовується в косметології, для виробництва засобів по догляду за шкірою, волоссям. Застосовується у фармакології для виготовлення засобів проти опіків.

Читайте також:


Нема коментарів