Портал для пацієнтів

Дієта доктора Хея

Один з найвідоміших в Америці дієтологів доктор Хей, висунув теорію про те, що кожен продукт засвоюється організмом по- різному. Виходячи з цього, необхідно ретельно складати раціон харчування і доповнювати продукти, які важко перетравлюються, продуктами, що допомагають прискорити цей процес. Наприклад, білок необхідно доповнювати фруктами, так як вони підвищують кислотність в шлунку, а, отже, сприяють швидкому розщепленню білка. Цукру необхідне лужне середовище, а щоб він засвоївся, необхідні моносахариди. Таким чином, доктор Хей впевнений, що продуктів, які можуть збільшити рівень лугу в крові, слід вживати в рази більше, ніж білкову їжу. Раціон в основному повинен складатися з овочів і фруктів, які зрідка доповнюватиме м'ясо або риба.

Дієта доктора Хея

Правила дієти Хея

  • Вуглеводи слід вживати окремо. Не змішувати їх з фруктами, особливо кислими.
  • Приймати їжу необхідно не менше чотирьох разів і витримувати часовий інтервал, щоб їжа встигла перетравитися.
  • Їсти необхідно невеликими порціями - це дуже важливо!
  • Повністю відмовитися від продуктів, що пройшли обробку, таких як: ковбаса, сосиски.

Меню дієти доктора Хея

Перший тиждень

Понеділок:

Сніданок - нежирний домашній йогурт.

Обід - м'ясо, запечене в духовці, можна додати фруктовий соус.

Полудень - персик.

Вечеря - відварна картопля з кукурудзою.

Вівторок:

Сніданок - банан, шматочок хліба з цілісного зерна.

Обід - відварна кукурудза і просо.

Полудень - зелений салат.

Вечеря - салат з відвареної печінки, моркви, брукви і буряків.

Середа:

Сніданок - як у понеділок.

Обід - овочевий пиріг або тушковані овочі.

Полудень - виноград або горіхи.

Вечеря - овочевий салат, тріска, запечена в сирі, невелике яблуко.

Четвер:

Сніданок - диня.

Обід - запечена курка і фруктовий салат з ківі і мандаринів.

Полудень - овочевий салат.

Вечеря - салат з бананів з горіхами.

П'ятниця:

Сніданок - як у понеділок.

Обід - квасоля і картопля.

Полудень - овочевий салат.

Вечеря - салат з брукви, буряка, цибулі та крес-салату, омлет з сиром.

Субота:

Сніданок - злаки.

Обід - фруктовий салат або сушені фрукти.

Полудень - горіхи.

Вечеря - запечена курка і салат з овочів.

Неділя:

Сніданок - апельсин.

Обід - овочевий суп.

Полудень - груша.

Вечеря - м'ясо тушковане з овочами та ягоди.

Другий тиждень

Понеділок:

Сніданок - злаки.

Обід - фруктовий салат або сушені фрукти.

Полудень - горіхи.

Вечеря - запечена курка і салат з овочів.

Вівторок:

Сніданок - диня.

Обід - запечена курка і фруктовий салат з ківі і мандаринів.

Полудень - овочевий салат.

Вечеря - салат з бананів з горіхами.

Середа:

Сніданок - нежирний домашній йогурт.

Обід - м'ясо, запечене в духовці, можна додати фруктовий соус.

Полудень - персик.

Вечеря - відварна картопля з кукурудзою.

Четвер:

Сніданок - апельсин.

Обід - овочевий суп.

Полудень - груша.

Вечеря - м'ясо тушковане з овочами та ягоди.

П'ятниця:

Сніданок - як у понеділок.

Обід - овочевий пиріг або тушковані овочі.

Полудень - виноград або горіхи.

Вечеря - овочевий салат, тріска, запечена в сирі, невелике яблуко.

Субота:

Сніданок - як у понеділок.

Обід - квасоля і картопля.

Полудень - овочевий салат.

Вечеря - салат з брукви, буряка, цибулі та крес-салату, омлет з сиром.

Неділя:

Сніданок - банан, шматочок хліба з цілісного зерна.

Обід - відварна кукурудза і просо.

Полудень - зелений салат.

Вечеря - салат з відвареної печінки, моркви, брукви і буряків.

Читайте також:


Нема коментарів