Портал для пацієнтів

Дієта по групі крові 1

Дієта по групі крові 1
Частина 19 із 20 спецтеми
Розгорнути перелік тем

Схильність до захворювань

Кров першої групи відрізняється низьким згортанням, тому у людей з цією групою крові, досить часто бувають запалення різного характеру, алергічні прояви і артрити. Крім цього у представників першої групи крові висока кислотність шлунка, що обумовлює сприятливе середовище для розвитку виразкової хвороби.

Дієта по групі крові 1

Чим харчуватися

Віддавати перевагу м'ясним продуктам - баранині, яловичині, печінці. Більше їсти рибу і морепродукти.

Овочі та фрукти теж повинні складати істотну частку раціону, виключити кислі.

Вживання хліба обмежити і віддавати перевагу житньому.

Відмовитися від кави на користь чаю. Чай краще трав'яний з імбиру, шипшини, липи або м'яти.

Які продукти вживати в обмеженій кількості

Крупи, особливо вівсяні пластівці вживати в мінімальній кількості. Відмовитися від пшеничного хліба. Але дозволено вживати в необмежених кількостях: гречку, бобові, квасоля «Пінто», коров'ячий горох.

Відмовитися від наступних продуктів

  • Всі вироби з пшеничного борошна.
  • Капуста, винятком є брокколі.
  • Всі вироби з кукурудзяного борошна і кукурудзи.
  • Кетчупи і різні маринади.
  • Кава і міцні напої.
  • Відвари ехінацеї та алое.
  • У комплексних вітамінах уникати вітамін Е і А.

Продукти, які позитивно позначаються на обмінних процесах

  • Бурі морські водорості.
  • Шпинат, брокколі, редиска, корінь солодки.
  • Сіль йодована.
  • Вітамін К і вітаміни групи В.
  • Йод, марганець, кальцій.

Продукти нейтральні

  • Трав'яний чай, особливо з ромашки і шавлії.
  • Біле і червоне вино.

Регулярні фізичні навантаження.

Віддавати перевагу активним видам спорту - біг, плавання, аеробіка.

Рекомендації для зниження ваги

  • Люди з першою групою крові відрізняються уповільненим обміном речовин. Таким чином, підвищення метаболізму сприяє швидкій втраті ваги. Щоб домогтися прискорення метаболізму необхідно категорично відмовитися від вживання продуктів, які вказані вище, оскільки вони блокують вироблення інсуліну.
  • Вживати продукти з великим вмістом йоду, вони прискорюють метаболізм - зелень, водорості, морепродукти, йодовану сіль. Вживати більше продуктів, які виробляють гормон щитовидної залози - це дайкон і редиска.
  • Не відмовлятися від м'яса.
  • Вживати більше овочів, якщо важко, можна замінити на овочеві соки.

Читайте також:


Нема коментарів