Портал для пацієнтів

Японська дієта

Японці - це єдина нація, де зустріти повних чоловіків або жінок практично не реально. Їх секрет стрункості укладений у правильному, збалансованому харчуванні. Саме з цієї причини на сьогоднішній день існує величезна кількість, так званих «японських дієт» і, не дивлячись на те, що всі ці дієти відрізняються щоденним раціоном, принцип у них у всіх приблизно однаковий.

Японська дієта

Особливості японської дієти

В основному японська дієта триває від тринадцяти днів до тринадцяти тижнів, якщо у людини є необхідність істотно скинути вагу. У середньому за тринадцять днів можна позбутися від п'яти до восьми кілограмів, якщо додати до дієтичного харчування помірні фізичні навантаження.

Головна особливість такої дієти полягає в плавному переході до дієтичного харчування і такому ж плавному «виході» з дієти. Завдяки «неспішному» підходу організм не відчуває стрес, тому зайві кілограми швидко зникають і, що характерно, надовго. Але слід дуже суворо дотримуватися раціону харчування і не міняти страви місцями - це важливо.

Рекомендації до японської дієті

  • Кожний прийом їжі повинен займати не менше півгодини. Іншими словами, їсти слід повільно, смакуючи кожен шматочок, так як у Японії їжа - це не просте насичення організму, це якийсь ритуал. Бажано використовувати по можливості палички.
  • Перед початком дієти, необхідно за два дні постаратися їсти менше, тобто робити порції на 30-50% меншими, ніж зазвичай.
  • У традиційній японській дієті порції маленькі.
  • В основному всі страви орієнтовані на вживання риби.
  • Овочам і фруктам в японській дієті також приділяється значна увага.
  • Цукор можна, але краще коричневий і строго обмежувати до 1-2 ложок на добу.
  • Відмовитися від солі, замінити, наприклад, на васабі.

Меню

День перший і 13:

Сніданок - одна невелика чашка натуральної кави.

Обід - два відварних яйця і салат з капусти, можна заправити ложечкою оливкової олії.

Вечеря - відварна риба. Якщо дуже хочеться, можна обсмажити на олії. Не більше 200 грамів.

День другий і 12:

Сніданок - чашка натуральної кави і невеликий житній сухар.

Обід - овочі і відварна риба. Порція не повинна бути більше 200 грамів.

Вечеря - яловичина відварна не більше 100 грамів, склянка нежирного кефіру.

День третій і 11:

Сніданок - чашка кави і сухар.

Обід - тушкований або смажений кабачок.

Вечеря - салат зі свіжої капусти, відварна яловичина і два яйця.

День четвертий і 10:

Сніданок - чашка кави.

Обід - відварна морква три штуки, сир не більше 20 грамів, сире яйце.

Вечеря - фрукти, тільки не виноград і не банани.

День п'ятий і 9:

Сніданок - сира морква, можна порізати, приправити соком лимона.

Обід - склянка соку томатного, відварна риба.

Вечеря - фрукти.

День шостий і 8:

Сніданок - чашка кави.

Обід - курка без шкіри відварна і салат з капусти. Можна з'їсти половину курки.

Вечеря - салат з моркви сирої з рослинним маслом або соком лимона і два яйця відварених круто.

День сьомий:

Сніданок - трав'яний чай, з будь-яких трав, які подобаються або якісний зелений чай в будь-якій кількості.

Обід - яловичина відварна і фрукти.

Вечеря - будь-яку страву з дієти, тільки не з третього дня.

Читайте також:


Нема коментарів