Портал для пацієнтів

Вітамін U: навіщо потрібен

Вітамін U: навіщо потрібен
Частина 3 із 5 спецтеми
Розгорнути перелік тем

Вітамін U або, як його ще називають, S-метілметіонін, метілметіонін-сульфоній або антивиразковий фактор - все це назви одного вітаміну, який у великій кількості міститься в таких продуктах як:

  • Буряк.
  • Капуста білокачанна.
  • Паростки гороху і квасолі.
  • Шпинат.
  • Томати.
  • Спаржа.
  • Селера.
  • Брокколі.
  • Молоко.

Вітамін U: навіщо потрібен

Характеристики вітаміну U

На сьогоднішній день вітамін U - це єдиний елемент, який медициною був виключений з, так званих, вітаминоподібних речовин. Унікальність даного вітаміну полягає в тому, що він має здатність загоювати виразки шлунку та дванадцятипалої кишки, саме з цієї причини, від латинського ulcus - виразка, він і був названий вітаміном U.

Офіційна добова доза даного вітаміну в організмі дорослої людини повинна складати приблизно 200 мг.

Вплив вітаміну U на організм

Найголовніша властивість даного вітаміну - це потужний протигістамінні ефект.

Крім цього, вітамін U характеризується наступним впливом на людський організм:

  • Антиатеросклеротичний вплив.
  • Нормалізація кислотності шлунку, за рахунок вироблення гістаміну.
  • При тривалому прийомі даного вітаміну, вченими не помічено ніякого гострого негативного впливу на здоров'я людини. З цього факту можна зробити висновок, що вітамін U нормально виводиться з організму природним шляхом.

Дефіцит і надлишок вітаміну U в організмі

На сьогоднішній день вчені не виявили ніяких видимих ознак, які б свідчили про нестачу даного вітаміну в організмі. Щодо надлишку вітаміну U також немає ніяких відомостей.

Зовнішні фактори, які впливають на вміст вітаміну U у продуктах харчування

  • Для даного вітаміну характерна нестійкість при дії високих температур. Таким чином, при варінні приблизно десять хвилин, кількість вітаміну U, наприклад, в капусті білокачанній, скорочується на три-чотири відсотки.
  • Якщо капусту піддавати термічній обробці протягом півгодини, даний вітамін руйнується на тринадцять відсотків. Приблизно через годину після початку варіння, корисного вітаміну в капусті залишиться тільки сорок відсотків. І через півтори години термальної обробки вітамін U повністю зруйнується.
  • Але, слід пам'ятати, що при заморожуванні даний вітамін повністю зберігає і не втрачає своїх унікальних особливостей.

Читайте також:


Нема коментарів