Портал для пацієнтів

Вітамін E: показання до застоування

Вітамін E: показання до застоування
Частина 1 із 5 спецтеми
Розгорнути перелік тем

Жиророзчинний вітамін Е добре зберігається під час приготування їжі. Найбільша його кількість міститься в оліях.

Вітамін E: призначення

Вітамін Е: як діє

Вітамін Е відомий в медицині як токоферолу ацетат. Це відомий антиоксидант, що захищає клітини і капіляри від ламкості, зміцнюючий серцевий м'яз, що нормалізує репродуктивну функцію. Токоферол називають вітаміном молодості, так як він бере безпосередню участь у збереженні здоров'я, пружності, еластичності шкіри, попереджує розвиток багатьох хвороб.

Показання до застосування вітаміну Е

  • Гіповітаміноз токоферолу.
  • Підвищені фізичні навантаження.
  • Порушення циклу менструального.
  • Ризик переривання вагітності.
  • Вегетативні порушення в період клімаксу у жінок.
  • Порушення функцій залоз статевої системи у чоловіків.
  • Неврастенія, викликана перевтомою.
  • Синдром астенічний, аміотрофічний бічний синдром.
  • М'язова первинна дистрофія.
  • Міопатія вторинна посттравматична.
  • Захворювання м'язів і зв'язкового апарату.
  • Дегенеративні зміни зв'язкового апарату хребта і суглобів.
  • Дерматози, дерматоміозіти, псоріаз.
  • Захворювання, що супроводжуються лихоманкою.
  • Спазм судин периферичних.
  • Епілепсія (при підвищенні ефективності лікування протисудомними засобами).
  • Комплексне лікування захворювань як антиоксидант.

Скільки потрібно вітаміну Е

Добова доза вітаміну Е повинна призначатися індивідуально лікарем. Існують загальні норми, наприклад, дітям необхідно 6 - 12 мг., Дорослим - 12 мг., Жінкам вагітним і годуючим - 16 мг. і більше на день.

Згідно з дослідженнями, в клітинах різних людей концентрація токоферолу буває різною. Це залежить від екологічної обстановки, в якій живе людина, способу життя, віку, стану здоров'я, наявності шкідливих звичок, харчування та інших факторів.

Дефіцит вітаміну Е в організмі - поширене явище, оскільки в сучасних продуктах харчування концентрація вітамінів і мікроелементів значно нижча, ніж у минулі часи. Навіть тим, хто регулярно вживає рослинні олії, овочі, фрукти необхідний додатковий прийом до харчування вітаміну Е.

Людям, які мало вживають складних вуглеводів і багато жирів, потрібна підвищена доза токоферолу.

Найкращим джерелом повноцінного вітаміну Е є олії холодного віджиму: оливкова, соняшникова, кунжутна, кукурудзяна, соєва, лляна. Щоденний прийом однієї столової ложки рослинної олії ефективно захистить ваші клітини.

Читайте також:


Нема коментарів