Портал для пацієнтів

Вітамін B2: у чому міститься

Вітамін B2: у чому міститься
Частина 2 із 5 спецтеми
Розгорнути перелік тем

Вітамін В2 відомий ще під назвою «рибофлавін». Руйнується він під дією світла, але важко розчиняється у спирті і воді. Завдяки вітаміну В2 забезпечується правильний перебіг процесів окислення і відновлення в організмі. Рибофлавін в природі досить поширений і в організм надходить звичайно з продуктами молочними та м'ясними.

Підсилюють вплив на організм вітаміну В1 медичні препарати, що регулюють функціонування щитовидної залози, препарати гіпотензивні. Блокаторами рибофлавіну є нейролептики (в основному транквілізатори) і вазодилататори периферичні.

Вітамін В2 сприяє абсорбції та накопиченню заліза, а також засвоєнню вітаміну В6.

Вітамін B2: у чому міститься

Вітамін В2 - джерела

В організмі людини рибофлавін синтезується мікроорганізмами і мікрофлорою товстої кишки. Джерелами вітаміну В1 є продукти рослинного і тваринного походження:

  • зелені листові овочі;
  • дріжджі
  • цільнозернові крупи (гречана, пшенична каша, вівсянка);
  • оболонки і зародки зернових культур;
  • хліб
  • бобові (горох, боби, квасоля, сочевиця);
  • нирки, печінка;
  • м'ясо, риба;
  • яєчний білок;
  • сир пресований, сир;
  • молоко йогурт.

Гіповітаміноз вітаміну В2 - причини

Досить рідко зустрічаються люди з недоліком вітаміну В2 в організмі. Дефіцит рибофлавіну спостерігається у осіб голодуючих або тих, що дотримуються строгих дієт. Ендогенними причинами є порушення функції всмоктування кишечника і шлунку, що трапляється при певних хворобах.

Читайте також:


Нема коментарів