Чим краще закушувати шампанське. Думка сомельє та дієтолога

Чим краще закушувати шампанське. Думка сомельє та дієтолога

Вибір продуктів залежить від солодощі вина.

Ігристе вино містить велику кількість вуглекислого газу, тому поєднується не з усіма продуктами. Сомельє та дієтолог поділилися своїми думками про те, які продукти краще підходять для новорічного столу з шампанським.

Сомельє Еркін Тузмухамедов повідомив, що класичним поєднанням у цьому випадку буде шампанське з чорною ікрою. Солодкі вина, на думку сомельє, непогано підходять до креветок і вобл, хоча, на перший погляд, це поєднання здається дивним. Навпаки, шоколад і сир не варто купувати до ігристих вин. Солодкі продукти і солодкі вина разом дають нудотний смак.

Дієтолог Олена Соломатина порадила уникати поєднання шампанського з жирною білковою їжею, кислими фруктами та капустою. Дієтолог назвала шпроти, гусака, качку та важкі салати з майонезною заправкою як недоречні продукти для вживання з шампанським. Ківі і грейпфрут також не підійдуть, якщо ви віддаєте перевагу брюту.

Щодо кращого вибору між ігристими та тихими винами думки фахівців розійшлися. Соломатина повідомила, що через високий вміст вуглекислого газу алкоголь швидко потрапляє в кров, тому тихі вина краще. Тузмухамедов розповів, що шампанське буде корисно для травної системи, допомагаючи впоратися з переїданням.

EuroMD
Додати коментар