Дієтолог розповіла, чим мають харчуватися чоловіки після 50 років

Дієтолог розповіла, чим мають харчуватися чоловіки після 50 років

Звичний раціон необхідно кардинально змінити.

Ендокринолог та дієтолог Оксана Панова пояснила, чим повинні харчуватися чоловіки віком від 50 років та старші. За її словами, звичний раціон необхідно кардинально змінити, інакше значно підвищиться ризик проблем зі здоров'ям. Рекомендаціями вона поділилася з виданням “Доктор Пітер” .

Як заявила медик, перше, на що слід звернути увагу — калорійність їжі. У середньому споживана енергетична цінність має бути знижена на 20–25%.

Якщо до 50 років за відсутності регулярних фізичних навантажень чоловік може безбоязно вживати 2400-2300 ккал, то більш зрілі роки їх кількість необхідно зменшити до 1800-2000 ккал. Інакше метаболізм, що уповільнюється, просто не впорається з обсягом споживаних калорій, що гарантовано призведе до появи зайвих кілограмів і загострення проблем зі здоров'ям, — зазначила Панова.

Незважаючи на це, вона впевнена, що на дієту сідати в такому віці в жодному разі не можна – це викличе додатковий стрес для організму. Потрібно лише збалансувати харчування.

Продукти, від яких слід відмовитися або звести їх споживання до мінімуму – цукор, сіль та смажена їжа. Перевищення норми цукру здатне призвести до діабету другого типу та концентрації жиру в ділянці талії. Сіль знижує тонус судин, внаслідок чого може розвинутись гіпертонічна хвороба. Смажені продукти можуть викликати проблеми з судинами — наприклад, атеросклероз.

На думку Панової, необхідно додати у звичний раціон продукти, що містять білки, клітковину та кальцій. Вони необхідні підтримки нормального травлення і міцності кісток. Особливо важливо для чоловіка вживати продукти з каротиноїдами, такі як морква, гарбуз, помідор та персики. Вони зможуть підтримати тонус передміхурової залози.

Чим старшим стає чоловік, тим менше статевих гормонів виробляє його організм. Це призводить до зниження потенції, ставить під удар передміхурову залозу та загрожує розвитком злоякісних пухлин, – пояснила дієтолог.

EuroMD
Додати коментар