Дієтологи назвали чотири ферментовані продукти для здорового кишечника

Дієтологи назвали чотири ферментовані продукти для здорового кишечника

Їх включення до раціону значно покращить самопочуття.

Пріоритет здоров’я вашого кишечника – один з найкращих способів покращити травлення і зменшити здуття живота і дискомфорт, а включення ферментованих продуктів у ваш раціон може істотно вплинути на ваше загальне самопочуття, пише cursorinfo.co.il.

Ферментовані продукти, як правило, багаті пробіотиками та пребіотиками, які можуть збалансувати мікробіом кишечника та покращити вашу імунну систему та травні здібності, що робить їх цінним доповненням до ваших звичайних звичок харчування.

ЯКІ КРАЩІ ФЕРМЕНТОВАНІ ПРОДУКТИ?

Кефір

Лікар Сара Андерсон зазначає, що кефір — ферментований йогурт, який, як відомо, підтримує імунну систему і навіть знижує тяжкість непереносимості лактози. Тим не менш, йогурт загалом є відмінним ферментованим доповненням до вашого раціону.

«Одне дослідження показало, що вживання шести порцій ферментованих продуктів, таких як йогурт, щодня призводить до покращення різноманітності мікробіома та зниження маркерів запалення», — пояснює доктор Саманта Кассетті порталу SheFinds.com.

Натто або Темпе

І натто, і темп є прикладами ферментованої сої, що робить їх не тільки відмінними джерелами рослинного білка, але і відмінними інгредієнтами для поліпшення здоров’я кишечника.

Квашена капуста

Квашена капуста є одним із найпростіших варіантів для включення до свого раціону як добавки до їжі, яка покращить здоров’я вашого кишечника і дозволить вам почуватися чудово у своєму тілі.

Комбуча

Можливо, один з найпопулярніших ферментованих продуктів у цьому списку, чайний гриб містить пробіотики і має чудовий смак, який покращує здоров’я кишечника, зміцнює імунну систему і навіть забезпечує організм природною енергією замість кави або газованих напоїв.

Також ми повідомляли, які продукти потрібно з’їсти на ніч, щоб схуднути.

EuroMD
Додати коментар

  1. Лора

    Кака така камбуча?

    Відповіcти