Як приготувати кукурудзу з максимальною користю для здоров'я

Як приготувати кукурудзу з максимальною користю для здоров'я

Рекомендації експертів

Кукурудза – дуже популярний овоч. І від інших “колег” відрізняється тим, що її можна просто зварити без будь-якої попередньої обробки та вживати як готову страву. Портал Greenpost опитав експертів, і ті розповіли, як саме потрібно готувати кукурудзу (з максимальною користю для організму).

Найкраще відварювати качани кукурудзи в чавунній каструлі з товстими стінками, накривши кришкою. Однак підійдуть також глиняна каструлька, пароварка, мультиварка та навіть мікрохвильова піч.

Початки кукурудзи потрібно очистити від листя – частину можна залишити, але тільки здорові, неушкоджені листочки.

Дно каструлі краще устелити кукурудзяним листям.

Кукурудзу потрібно варити без солі, щоб вона не стала надто твердою.

Для варіння кукурудзу слід опустити в киплячу воду і одразу зменшити вогонь.

Молода кукурудза вариться 20-30 хв, стигла – 30-40 хв. Стара може варитися дві години.

Качани старої кукурудзи слід очистити від волокон та листя, розрізати навпіл і залити молоком, розведеним звичайною холодною питною водою у співвідношенні 1:1. Після того, як у такій молочній суміші кукурудза пролягає чотири години, її можна відварити.

EuroMD
Додати коментар