Вживання білка з ранку особливо важливе.
Вживання достатньої кількості білка має важливе значення. Він не тільки дає вам відчуття ситості, але також підтримує низку функцій організму, які допомагають вашому тілу працювати і почуватися краще, пише cursorinfo.co.il.
Який білок найкраще їсти, особливо з віком? Керрі Бонфітто , авторки книги «Що готувати, навіщо це є», розповіла, який саме білок вам слід їсти, щоб підтримувати своє здоров’я у довгостроковій перспективі.
Ви, напевно, чули, що білок необхідний для того, щоб залишатися ситим між їдою. Але у протеїну більше переваг! Недостатня кількість білка може призвести до багатьох проблем. «Найбільша проблема з нестачею білка полягає в тому, що ваше тіло почне руйнувати ваші м’язи, щоб отримати білок, необхідний для важливих функцій, таких як загоєння ран та регенерація клітин, – каже Бонфітто. та втоми».
Вживання білка насамперед з ранку особливо важливе, оскільки сніданок задає тон на весь день, вживання поживного білка – ключ до підтримки енергії протягом усього дня.
«В одному яйці міститься близько 6 г білка, тому вони можуть бути відмінним варіантом. Кефір – це йогуртовий напій, в одній чашці якого міститься 11 г білка, і його легко знайти разом з йогуртом у більшості продуктових магазинів», – говорить Бонфітто.
Збалансована дієта, багата на різні джерела білка, важлива для підтримки енергії протягом дня, здорового обміну речовин і сильних м’язів.
Використання багатих білком добавок при приготуванні їжі – відмінний спосіб збільшити споживання білка. Одним із улюблених продуктів Бонфітто є насіння конопель. «Додавання насіння конопель — мій улюблений спосіб отримати рослинний білок. Три столові ложки насіння коноплі забезпечують близько 10 г білка. Ви можете посипати їм страви, змішати з пюре з авокадо або використовувати як замінник пластівців, змішавши з кількома горіхами та фруктами», — каже вона.