Медики назвали продукти, які допомагають зберегти здорове серце

Медики назвали продукти, які допомагають зберегти здорове серце

Більшість із них — максимально доступні.

На хвороби серця припадає майже третина всіх смертей у всьому світі, і дієта відіграє важливу роль у зниженні ризику серцевих захворювань. Найважливіші продукти, які потрібно їсти для покращення здоров'я серця, назвали фахівці. Про це пише Al Araby Al Jadeed .

Листові овочі

Деякі дослідження виявили зв'язок між підвищеним споживанням листової зелені та зниженням ризику серцевих захворювань. Листові зелені овочі, такі як шпинат та листова капуста, багаті мінералами, антиоксидантами та вітамінами, особливо вітаміном К, який допомагає захистити артерії та сприяє правильному згортанню крові. Листова зелень також багата на нітрати, які, як було показано, знижують кров'яний тиск і атеросклероз, а також покращують функцію клітин, що вистилають кровоносні судини.

Цільнозернові

Дослідження показали, що включення до раціону цільнозернових продуктів, таких як овес, коричневий рис, коричневе борошно та лободи, сприяє зниженню рівня холестерину в крові та систолічного артеріального тиску, а також зниженню ризику серцевих захворювань було пов'язано з 22-відсотковим зниженням ризику серцевих захворювань, на відміну рафінованих вуглеводів, високе споживання яких збільшує ризик ішемічної хвороби серця.

Ягоди

Полуниця і ожина багаті на важливі поживні речовини, які відіграють ключову роль у здоров'ї серця. Вони багаті на антиоксиданти, такі як антоціани, які захищають від окислювального стресу та запалень, що сприяють розвитку серцевих захворювань. Дослідження показало, що щоденне вживання чорниці покращує функцію клітин, що вистилають кровоносні судини, що допомагає контролювати кров'яний тиск та згортання крові, а також сприяє зниженню рівня поганого холестерину (ЛПНЩ) та індексу маси тіла.

Авокадо

Авокадо є чудовим джерелом корисних для серця мононенасичених жирів, які пов'язані з нижчим рівнем шкідливого холестерину та меншим ризиком серцевих захворювань. Авокадо також багатий на калій, поживну речовину, необхідну для здоров'я серця, оскільки один авокадо містить 975 мг калію, що становить близько 28 відсотків від денної норми, що рекомендується.

Жирна риба та риб'ячий жир

Жирна риба, така як лосось, скумбрія, сардини та тунець, багата омега-3 жирними кислотами, які відіграють захисну роль, захищаючи від серцево-судинних захворювань та аритмії. Дослідження показали, що тривале споживання риби пов'язане з нижчим рівнем загального холестерину, тригліцеридів, рівня цукру в крові натще та систолічного артеріального тиску.

Ще одним варіантом отримання жирних кислот омега-3 є риб'ячий жир. Добавки з риб'ячим жиром знижують рівень тригліцеридів у крові, покращують роботу артерій та знижують кров'яний тиск.

Волоський горіх

Волоські горіхи є відмінним джерелом клітковини та мікроелементів, таких як магній, мідь та марганець, і дослідження показують, що включення до раціону кількох порцій волоських горіхів може допомогти захистити від серцево-судинних захворювань та знизити загальний та поганий холестерин.

Темний шоколад

Темний шоколад багатий на антиоксиданти, такі як флавоноїди, які сприяють здоров'ю серця, і дослідження показали, що вживання шоколаду, що містить 70 відсотків какао, принаймні в помірних кількостях (менше 6 порцій на тиждень), може знизити ризик ішемічної хвороби серця, інсульту та серцево-судинні захворювання, хвороби серця, цукровий діабет;

Часник

Часник містить сполуку під назвою аліцин, яка допомагає знизити кров'яний тиск і рівень холестерину та запобігти утворенню тромбів. Одне дослідження показало, що прийом часникового екстракту в дозах 600-1500 мг на день протягом 24 тижнів був настільки ефективним у зниженні артеріального тиску, як і ліки, що відпускаються за рецептом.

Оливкова олія

Оливкова олія багата на антиоксиданти і мононенасичені жири, які, згідно з дослідженнями, запобігають високому кров'яному тиску і знижують ризик серцевих захворювань. Дослідження показали, що у тих, хто регулярно їв оливкову олію, ризик серцевих захворювань був на 35% нижчим, ніж у тих, хто залежав від інших олій.

EuroMD
Додати коментар