Медики розповіли, як харчуватись, щоб вивести з організму вільні радикали

Медики розповіли, як харчуватись, щоб вивести з організму вільні радикали

Це дозволить уникнути багатьох захворювань та зберегти молодість.

Вільні радикали – це частинки, які можуть пошкодити клітини, спричиняючи окислювальний стрес. В результаті відбувається розвиток різних захворювань: метаболічних, серцевих та онкологічних, а також організм передчасно старіє.

Експерти розповіли, що в процесі перетравлення їжі під впливом тютюнового диму, ультрафіолетового випромінювання та забрудненого повітря в організмі людини можуть утворюватися вільні радикали, пише cursorinfo.co.il .

Протидіяти вільним радикалам можна, включивши до раціону продукти, що містять велику кількість антиоксидантів. Насамперед, необхідно звернути увагу на їжу з високим вмістом вітамінів C та E, бета-каротину, поліфенолу, селену та марганцю.

За словами медиків, корисні мікроелементи містяться в полуниці, апельсинах, лимонах, ківі, горіхах, солодкому перці, шпинаті, броколі та цибулі.

Крім того, важливо вживати злаки, гриби, яйця, молочні продукти, рибу, бобові та темний шоколад.

EuroMD
Додати коментар