Названі продукти, які не потрібно їсти людям із проблемною щитовидною залозою

Названі продукти, які не потрібно їсти людям із проблемною щитовидною залозою0

Молоко та капуста названі турецькими медиками серед продуктів, яких слід остерігатися людям із хронічними порушеннями у роботі щитовидної залози.

“Загострення дисфункцій щитовидної залози можуть бути спровоковані неправильним харчуванням”, – нагадали лікарі в інтерв’ю виданню En Son Haber (Туреччина).

Фахівцями було названо кілька продуктів, яких не потрібно їсти власникам проблемної щитовидки.

«Пацієнтам із захворюваннями щитовидної залози варто прибрати з раціону молоко, хрестоцвіті овочі та соки з них. Відмовитись необхідно від будь-яких сортів капусти, а також від смузі з додаванням зелені», – поділилися рекомендацією експерти.

Крім того, проблемний стан залози – це вагомий привід утримуватися від продуктів із глютеном та цукром, вважають фахівці. Ще один продукт, який вони не радять їсти – соя.

Медики нагадують, що порушення в роботі щитовидної залози часто мають аутоімунний характер, тобто виникають внаслідок помилкової атаки імунної системи організму на рідний орган. У цьому випадку стають протипоказаними готові до вживання продукти промислової переробки – у них, крім шкідливих жирів та великої кількості солі, присутні штучні добавки, що негативно впливають на стан залози.

EuroMD
Додати коментар