Популярний вид овочів пов’язаний із збільшенням ризику раку у 2 рази

Популярний вид овочів пов'язаний із збільшенням ризику раку у 2 рази0

Овочі корисні для нашого організму, тому що вони сповнені вітамінів та поживних речовин і при цьому містять мало калорій. Проте дослідження показали, що один тип їжі може збільшити ризик розвитку раку.

Існує “статистично значущий зв’язок” між вживанням маринованих овочів і плоскоклітинним раком стравохід. Рак стравоходу вражає стравохід – стравохід між ротом і шлунком. він займає 14-е місце серед найпоширеніших видів раку у дорослих.

Об’єднані результати всіх досліджень припускають «дворазове» збільшення ризику раку через мариновані овочі, пише Express.

Екологічні та експериментальні дослідження показали зв’язок між споживанням маринованих овочів в Азії та плоскоклітинним раком стравоходу, але результати епідеміологічних досліджень, що вивчають цей зв’язок, були суперечливими.

Результати свідчать про потенційне дворазове збільшення ризику раку стравоходу, пов’язаного із споживанням маринованих овочів.

У дослідженні також розглядається, чому мариновані овочі можуть бути канцерогенними.

«Екстракти маринованих овочів продемонстрували мутагенну та трансформуючу активність, а також стимулюючі ефекти in vitro, викликаючи гіперплазію та дисплазію в епітелії стравоходу та пухлини у гризунів».

EuroMD