Вчені розкрили секрет підтримки цукру в крові в нормі

Вчені розкрили секрет підтримки цукру в крові в нормі

Достатньо вживати близько одного грама цього продукту на день.

Вчені з'ясували, що кориця має властивість знижувати концентрацію цукру в крові. Для цього достатньо вживати близько одного граму на день.

Підвищення цукру в крові залежить від багатьох причин: надмірної ваги, спадковості, неправильного способу життя, великої кількості вуглеводів. Вуглеводна їжа викликає різкі стрибки цукру в крові, що призводить до пошкодження клітин та запальних процесів.

Вчені провели дослідження, результати якого опубліковані в журналі Diabetes Care . У них брали участь 60 чоловіків і жінок, які страждають на діабет 2 типу.

Метою дослідження було оцінити вплив щоденного прийому кориці до рівня глюкози. Для цього спостережувані розподілилися на три групи. У першій групі люди приймали по одному граму кориці під час інсулінотерапії, у другій – три грами, а у третій – шість.

У результаті з'ясовано, що всі три групи спостерігали зниження рівня цукру в крові на 18-29%.

Також доведено, що вживання кориці не тільки зменшує рівень цукру, а й знижує показники холестерину у хворих, які додавали корицю. Дослідники і раніше стикалися із властивістю кориці знижувати концентрацію жирових компонентів у крові. Журнал навів дані, що близько 13 проведених раніше досліджень підтвердили, що щоденний прийом кориці значно зменшує рівні тригліцеридів та загального холестерину.

Підбивши підсумки спостережень, вчені заявили, що прийом половини чайної ложки кориці (1 грам) на день сприяє зниженню рівня холестерину. “Це робить корицю перспективним засобом для лікування запальних захворювань”, – заявили дослідники.

EuroMD