Вивчення всіх досліджень дозволило вченим дійти висновку про безпеку червоного м'яса.
Канадські дослідники з Університету Макмастера порадили любителям червоного м'яса не відмовлятися від продукту, переймаючись станом здоров'я.
Вчені провели масштабний метааналіз дванадцяти попередніх досліджень із сумарною кількістю учасників близько 55 тисяч людей. В результаті фахівці не знайшли зв'язку між споживанням м'яса та ризиком серцево-судинних захворювань, діабету чи раку.
«Це не просто чергове дослідження, пов'язане з червоним та обробленим м'ясом, а серія ретельних та дуже серйозних систематичних оглядів. Зараз у нас є рекомендації, які ми вважаємо набагато прозорішими і надійнішими, ніж будь-коли», – зазначив доктор Бредлі Джонстон .
Науковці назвали прості продукти, які допоможуть очистити судини.