Знизити ризик Інсульту допоможе вживання Абрикосів

Інсульт: вживання абрикосів допомагають знизити ризик0

Інсульт – це серйозний і небезпечний для життя стан, що виникає при припиненні кровопостачання мозку. Ті, хто пережив інсульт, часто залишаються із проблемами на все життя через черепно-мозкову травму. Незважаючи на те, що існують методи лікування інсульту, як і у випадку з усіма медичними проблемами, найкраще запобігти їх виникненню.

Відомо, що високий кров’яний тиск є основним чинником ризику інсульту. Це тому, що це створює додаткове навантаження на ваші органи, включаючи мозок, нирки, кровоносні судини та серце, пише Express. Тим не менш, можна знизити та підтримувати артеріальний тиск, змінивши спосіб життя.

Дотримання більш здорової дієти, багатої фруктами та овочами та з низьким вмістом солі, є одним із способів допомогти. І один фрукт, зокрема, може бути ще кориснішим.

Абрикоси можуть бути ключем до зниження артеріального тиску, також відомого як гіпертонія. Популярний фрукт дуже багатий на калій. Насправді всього в 100 грамах кураги міститься 1162 міліграма калію, або 33 відсотки вашої добової норми. Для порівняння, звичайний банан містить 358 міліграма калію, що еквівалентно 10 відсоткам ваших щоденних потреб.

Продукти, багаті на калій, важливі для контролю високого кров’яного тиску, тому що калій зменшує вплив натрію. Чим більше калію ви їсте, тим більше натрію втрачаєте із сечею.

Інші продукти, багаті на калій, які можуть допомогти знизити кров’яний тиск, включають:

  • Авокадо
  • Диня
  • Знежирений йогурт
  • Патока
  • Гриби
  • Апельсини та апельсиновий сік
  • Горох
  • Картопля
  • Чорнослив і сік із чорносливу
  • Родзинки та фініки
  • Шпинат
  • Помідори, томатний сік та томатний соус
  • Тунець
EuroMD