Дієтолог розповіла, яка рослина не дає переїдати

Дієтолог розповіла, яка рослина не дає переїдати

Бажання отримати задоволення від їжі найчастіше є головною причиною набору зайвої ваги, впевнена лікар-дієтолог Тетяна Залєтова. За її словами, приємне почуття насичення можна посилити, якщо додати одну приправу.

“Основна причина переїдання дуже часто пов’язана з тим, що їжа – це найдоступніше джерело задоволення. Але є спосіб отримувати від їжі більше задоволення при менших обсягах з’їданого. Для цього в їжу або напій достатньо додати м’яту”

Відчуття задоволення від їжі виникає, зокрема, завдяки виробленню в організмі одного з гормонів щастя – ендорфіну, продовжила вона. У м’яті міститься речовина, яка сприяє вивільненню цього гормону, додала дієтолог.

“У м’яті міститься ефірна олія, в якій є речовина ментол. Одна з переваг ментолу в тому, що він стимулює утворення та вивільнення ендорфіну. Цей гормон відіграє важливу роль у регуляції нашого настрою, у тому числі “відповідає” за почуття насичення та голоду.

Відповідно, при вживанні м’яти в їжу виникає реакція нашого мозку, виникає відчуття, що з нами сталася якась радісна та приємна подія. Це може замінити відчуття радості від вживання великих обсягів їжі”, – пояснила Тетяна Залєтова.

EuroMD