Ці продукти допомагають печінці відновитися після алкоголю

Ці продукти допомагають печінці відновитись після алкоголю.

Як з’ясувалося, печінки допомагають краще справлятися зі своїми функціями лактобактерії.

Надмірне вживання алкоголю призводить до погіршення здатності печінки розщеплювати жири, що призводить до їхнього відкладення в органі. Згодом цей стан розвивається у жирову дистрофію печінки або цироз. Саме тому лікарі всього світу рекомендують дотримуватися обережності при вживанні спиртного. Що ж робити, якщо шкода печінки вже завдано? По-перше, звичайно, перестати вживати алкогольні напої. А по-друге, допомогти печінці відновитися від отриманої шкоди.

А цьому сприяють лактобактерії, як з’ясували китайські вчені. Вони містяться в кисломолочних продуктах: кефірі, йогурті, ряженці, сирі, сметані, кислому молока і сирах.

Дослідники Цзилінського сільськогосподарського університету провели ряд експериментів на мишах і виявили, що гризуни, які отримують в їжу добавки з лактобактеріями, накопичували в печінці менше жиру, ніж група, яка не отримувала таких добавок.

Також вчені з’ясували, що кисломолочні продукти здатні зменшувати запальні процеси у печінці та посилювати бар’єрну функцію кишечника, покращуючи слизову оболонку шлунка.

EuroMD
Додати коментар