Дієтолог назвала два способи зробити морозиво корисним

Дієтолог назвала два способи зробити морозиво корисним

Морозиво може бути не тільки смачним, а й корисним. Про які десерти йдеться і в чому їхня цінність для організму, розповіла в інтерв'ю лікар-дієтолог, гастроентеролог Маргарита Арзуманян. У звичайному морозиві, яке ми купуємо в магазинах, міститься надто багато цукру, консервантів та інших шкідливих для здоров'я інгредієнтів, вважає кандидат медичних наук, лікар-дієтолог, гастроентеролог, дієтологів та спеціалістів харчової індустрії Маргарита Арзуманян. За її словами, смакові якості улюблених багатьма ласощів не постраждають, якщо готувати його самостійно, натомість користі від цієї страви буде набагато більше.

“Ми можемо додавати в десерт солодкий банан або подрібнені фініки. Вони надають солодощі, але ця інша насолода, з клітковиною, тому вона буде корисна для організму. Якщо ми готуємо сорбет, можна теж не використовувати цукор, тобто це просто подрібнені фрукти та ягоди , В які ми додаємо трошки вершків і заморожуємо, а потім знову подрібнюємо в блендері. Виходить дуже смачне морозиво”, – зазначила Арзуманян. Ще один спосіб зробити морозиво цінним для організму продуктом – включити до його складу овочі та зелень, наприклад, помідори та базилік, продовжила вона.

EuroMD
Додати коментар