Дієтолог пояснила, чим небезпечне насіння соняшника.

Дієтолог пояснила, чим небезпечне насіння соняшника.

Насіння соняшника не вважається повноцінною їжею, але за калорійністю вони можуть змагатися з основними стравами щоденного раціону. 

“Основна шкода насіння соняшнику – це їхня висока калорійність. Насіння навіть за їжу не вважається, але при цьому в 100 грамах може міститися до 700 кілокалорій. Іноді люди не враховують високу калорійність насіння і не розуміють, чому їх вживання призводить до набору ваги”, – сказала Тетяна Залєтова. 

Вживання у великій кількості смаженого насіння небезпечне тим, що може спровокувати виникнення онкологічного захворювання, продовжила дієтолог. 

“Якщо для обсмажування насіння використовували погану рослинну олію або ця олія використовувалася кілька разів, як іноді буває на виробництві, тобто високий ризик утворення канцерогенів у цьому продукті. Тобто в насінні можуть з’явитися ті речовини, які спричиняють розвиток онкологічних захворювань”, – уточнила Тетяна Залєтова. 

“Основне правило безпеки – є насіння в помірній кількості. Навіть одного пакетика може бути забагато, враховуючи середню калорійність продукту. Є не більше 30 грамів насіння. З цієї кількості ви отримаєте все корисне і нічого зайвого”, – порадила Тетяна Залєтова.

EuroMD