Дієтологи розповіли, які продукти викликають стійкість до антибіотиків.

Дієтологи розповіли, які продукти викликають стійкість до антибіотиків.

Дієтологи розповіли, які продукти викликають стійкість до деяких видів антибіотиків. За їхніми словами, такими можуть бути молочні продукти, курка та м'ясо.

«У виробництві молочних продуктів найчастіше використовують антибактеріальні препарати, щоб вони не псувалися. У тваринництві – щоб тварини не хворіли. Через що може розвинутися стійкість до антибіотиків. Це стосується і курки, і м'яса, якщо не було дотримано стандартів», – заявила лікар-дієтолог, член національної асоціації дієтологів, нутриціологів, кандидат медичних наук Дар'я Русакова.

Вона додала, що за правилами необхідно дотримуватися мінімальної концентрації речовин, щоб антибіотиків не виявилося в готовому продукті.

Лікар-дієтолог, терапевт, спеціаліст у галузі правильного харчування Наталія Лазуренко розповіла про те, що подібні речовини можуть перебувати в сирі, у тому числі з пліснявою – за її словами, саме за умови вживання цього продукту можна отримати найбільшу стійкість до антибіотиків. Так, не варто вживати сир зовсім людям, які мають синдром роздратованого кишечника, кандидоз та часті проблеми з молочницею.

EuroMD
Додати коментар