Дієтолог назвала доступні продукти, що нормалізують тиск.

Дієтолог назвала доступні продукти, що нормалізують тиск.

Дієтолог Марина Федорова повідомила, що ймовірність розвитку хвороб серця та судин може зменшитись, якщо сфокусуватися на корекції харчування. У розмові з виданням вона перерахувала доступні продукти, які можуть допомогти у профілактиці цих недуг.

За словами лікаря, у подібній ситуації потрібно регулярно їсти гранати, тому що вони дозволяють знизити рівень холестерину та покращують ліпідний профіль, а також реологічні властивості крові.

Фахівець порекомендувала додати до раціону помідори, багаті магнієм і лікопіном, які потрібні для здоров'я серця. Крім того, вона порадила купувати яблука, в яких багато пектину, і вівсянку, багату на ненасичені жирні кислоти омега-3.

EuroMD
Додати коментар