Лікар: ці продукти серйозно шкодять очам – “пов’язані з розмитим зором”

Вживання занадто великої кількості смаженої їжі може зашкодити вашому зору. Погана звичка в їжі виявляється пов’язаною із затуманенням зору.

Відомо, що зір погіршується із віком, але є звички у їжі, які можуть прискорити цей процес. Одним із них є вживання великої кількості смаженої їжі. Сімейний лікар Тетяна Захарова сказала спеціально, що саме трансжири, які часто зустрічаються в смаженій їжі, пов’язані з початком вікової дегенерації жовтої плями.

«Смажена їжа готується із використанням трансжирів, які можуть підвищити рівень холестерину. Високий рівень холестерину «пов’язаний із віковою дегенерацією жовтої плями та діабетичною ретинопатією».

Нове дослідження показало, що у людей, які споживають велику кількість червоного та переробленого м’яса, смаженої їжі, рафінованих зерен та молочних продуктів з високим вмістом жиру, втричі вища ймовірність розвитку пізньої стадії вікової дегенерації жовтої плями.

Лікар радить їсти більше фруктів і овочів, багатих на вітамін С, таких як цитрусові, помідори і червоний перець.

«Продукти з лютеїном та зеаксантином, такі як шпинат, капуста та зелень гірчиці, також пов’язані з нижчим ризиком розвитку вікової дегенерації жовтої плями».

Як альтернатива Захарова рекомендує споживання певних добавок, що містять вітамін С, також може уповільнити прогресування хвороби.

Вживання «простих вуглеводів», таких як ті, що містяться в білому хлібі та макаронах, також пов’язане з дегенерацією жовтої плями.

EuroMD
Додати коментар