Нутриціолог розповіла, кому не можна їсти червоне м'ясо

Нутриціолог розповіла, кому не можна їсти червоне м'ясо

Лікар-нутріціолог Роксанна Ексані розповіла порталу Eat This, Not That, кому заборонено їсти червоне м'ясо. За її словами, таке м'ясо збільшує ризик підвищення рівня холестерину та тиску, що може призвести до хвороб серця та навіть раку.

“Деякі дослідження навіть заявляють про ймовірність розвитку діабету та зниження тривалості життя через надмірне вживання червоного м'яса”, – заявила Ехсані.

Згідно зі спеціалістами, найбільш шкідливими є субпродукти з червоного м'яса — сосиски, хот-доги, бекон та інші продукти з високим вмістом солі, що підвищують тиск.

Надмірне вживання червоного м'яса протипоказане людям із високим холестерином. Ехсані радить обмежитися їдою з таким м'ясом.

Також червоне м'ясо не можна їсти людям з так званим alpha-gal синдромом алергічною реакцією на молекулу галактози. Відповідно до дієтолога Джонатана Вальдеса, вживання м'яса може викликати у таких людей висип, нудоту, блювання, біль у серці, діарею, кашель, різке зниження тиску та запалення губ, очей або горла. Нарешті, червоне м'ясо не рекомендується людям із хворобами серця та нирок через високий вміст у ньому трансжирів та білка. Відмовитися від такого м'яса доведеться і людям, у сім'ях яких були випадки раку прямої кишки — саме такий вид онкології найчастіше викликає червоне м'ясо.

EuroMD
Додати коментар