Доктор медичних наук, дієтолог Маргарита Корольова розповіла, що іноді вживання шашлику може призвести до тяжкого отруєння.
Вона повідомила наступне: «Якщо купувати шашлик поза зоною офіційної торгівлі, це може мати наслідки для організму. У гіршому випадку така страва може довести до госпіталізації людини до лікувального закладу з отруєнням».
Експерт перерахувала симптоми отруєння шашликом: висока температура, біль у животі та нудота. При їх появі необхідно якнайшвидше відправлятися до лікарні.
«Шашлик, куплений поза зоною офіційної торгівлі, може бути недостатньо оброблений соусом (погано промаринований, – ред.). Також шашлик могли зробити та зберігати в умовах антисанітарії. Ці фактори роблять його чудовим середовищем для розмноження бактерій, які можуть спричинити харчову токсикоінфекцію», – резюмувала Корольова.