Дієтолог попередила про шкоду штучної ікри

Дієтолог попередила про шкоду штучної ікри

Дієтолог, ендокринолог Дар'я Нечаєва повідомила про те, яку шкоду організму може завдати імітована ікра.

Фахівець уточнила, що натуральні барвники у штучній ікрі часто замінюють дешевшими хімічними, а це є небезпечним для здоров'я. Також до складу ікри входить безліч консервантів, наголосила вона. «Тому краще віддавати перевагу ікрі у скляних банках. Зазвичай, такий продукт проходить пастеризацію», — додала Нечаєва.

У штучній ікрі, як розповіла експерт, набагато більше солі, ніж у натуральній, проте це призводить до порушення водно-сольового балансу в організмі. «Приховану загрозу становлять молочна та лимонна кислоти. Обидві здатні спричинити алергічну реакцію», — підсумувала вона.

EuroMD
Додати коментар