Невролог назвала продукти, які “з'їдають” пам'ять

Лікар-невролог, професор Дер'я Улудюз розповіла, як раціон людини впливає на стан її пам'яті. За словами фахівця, людям, які страждають на забудькуватість, варто відмовитися від фастфуду, оскільки така їжа наражає на небезпеку не тільки серце, а й судини головного мозку.

“Наш мозок поглинає 30% калорій, які організм отримує з їжею. Насправді все, що ви наколює на вилку, безпосередньо впливає на функції вашого мозку та пам'яті”, – наводить її слова Sozcu.

На функції мозку негативно впливають рослинні олії, що містять омега-6 жирні кислоти. Також варто відмовитись від вживання енергетичних напоїв, які підвищують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера. Передбачається, що підвищений рівень інсуліну викликає забудькуватість.

Шкідливі для пам'яті білий хліб, макарони, картопля, рис та інші продукти з високим глікемічним індексом, оскільки вони різко підвищують рівень цукру на крові. Той самий негативний ефект мають і продукти зі штучними підсолоджувачами.

Зловживання смаженою їжею погіршує стан резервів пам'яті та викликає забудькуватість, а це пізніше може перерости в Альцгеймер або деменцію. Часте вживання алкоголю також негативно впливає функції мозку. Крім того, пам'ять і здоров'я загалом серйозно погіршують продукти, які містять трансжири – ненасичені жирні кислоти. Вони містяться в печиві, маргарині, тістечках, вершках, шоколадних батончиках, картопляних чіпсах та інших продуктах. Трансжири суттєво продовжують термін їх зберігання, але погано впливають на стан здоров'я.

EuroMD
Додати коментар