Онколог назвав небезпеку вживання маринованих овочів

Онколог назвав небезпеку вживання маринованих овочів

Вживання маринованих овочів може спровокувати виникнення онкологічного захворювання. Про це повідомив лікар-онколог Андрій Воробйов.

«Існує «статистично значущий зв'язок» між вживанням маринованих овочів та плоскоклітинним раком стравоходу. Рак стравоходу вражає стравохід – стравохід між ротом та шлунком. Він займає 14 місце серед найпоширеніших видів раку у дорослих».

На думку онколога, регулярне вживання подібної консервації збільшує ризик появи злоякісних пухлин майже вдвічі.

Крім цього, за словами дієтолога, корисно їсти овочі та фрукти, в яких міститься лікопін та бета-каротин. До них належать морква, гарбуз, абрикоси. Соломатина пояснила, що лікопін запобігає раку простати, а бета-каротин — раку слизових оболонок та молочної залози.

EuroMD
Додати коментар