Вчені назвали причину збільшення ризику смерті від серцевого нападу

Вчені назвали причину збільшення ризику смерті від серцевого нападу

Вчені з Бразилії з'ясували, що люди, які пропускають сніданок і їдять перед сном, збільшують ризик смерті від серцевого нападу.

Фахівці провели дослідження, у якому взяли участь 113 пацієнтів середнього віку 60 років. У всіх діагностували інфаркт міокарда з підйомом сегмента ST електрокардіограми (STEMI).

Учасники пройшли опитування, під час якого вказали, чи снідали вони вранці і чи приймали їжу за дві години до сну. Зрештою з'ясувалося, що 58% опитаних пропускали сніданок, 51% пізно вечеряли.

Так, вчені дійшли висновку, що у людей з харчовими уподобаннями з обох груп ризик смерті, повторного інфаркту та стенокардії у 4–5 разів перевищує норму, що спостерігається після виписки з лікарні.

За їхніми словами, кожен п'ятий пацієнт із STEMI помирає протягом року. Правильне харчування є ефективним способом покращити прогноз подальшого стану хворого.

Зараз читають:Як розпізнати рак ока

Дослідники зазначають, що сніданок має складатися із молочних продуктів, вуглеводів та фруктів. А між прийомом їжі та сном має дотримуватися двогодинної перерви.

EuroMD
Додати коментар