Абрикоси нового врожаю з'явилися на прилавках російських магазинів. Зазвичай дерева обробляють хімікатами після цвітіння, щоб шкідники не знищили плоди.
“Абрикоси обробляють хімікатами в той період, коли тільки починається формування плодів, тобто відразу після цвітіння. Якщо цього не зробити, то їх просто з'їдять шкідники. Абрикоси втратять товарний вигляд і стануть неїстівними. у кісточку”, – уточнила Єлизавета Тихонова.
Імовірність отруєння абрикосами дуже мала, оскільки речовини, що використовуються при обприскуванні дерев, розкладаються протягом двох-трьох тижнів, продовжила агроном.
«Нічого особливо небезпечного в обробці хімікатами абрикосів для кінцевих споживачів немає. впевнена Єлизавета Тихонова.
Щоб повністю виключити попадання хімікатів в організм перед вживанням абрикоси необхідно ретельно вимити, нагадала вона.