“Хімічна бомба”: дієтолог розповіла, як вибирати морозиво

Деякі марки морозива схожі на “хімічну бомбу”, попередила в інтерв'ю лікар-дієтолог Ольга Перевалова. Вона пояснила, що звертати увагу під час виборів цього продукту. Влітку морозиво – незамінний варіант перекушування, вважає Перевалова. Проте собівартість продукції, виготовленої з натурального молока, вершків та цукру, є досить високою, тому деякі виробники ласощів використовують інші інгредієнти, зазначила Перевалова.

“Морозиво – це найпідступніший продукт на нашому ринку. Виробники морозива потрапляють у “вилку” між якістю та вартістю. Якщо його робити з натуральних продуктів на кшталт молока, вершків, цукру і так далі, то такий десерт дорого коштуватиме. Щоб знизити ціну, виробники можуть замінити, наприклад, молочний жир на рослинний, звичайне молоко – на сухе, і цукор буде вже не з буряка”, – уточнила вона.

Для покращення смакових якостей та збільшення терміну придатності такого морозива можуть застосовуватись спеціальні добавки, наприклад, консерванти та підсилювачі смаку, продовжила дієтолог. В результаті продукт стає ще шкідливішим для здоров'я, застерегла вона

Крім того, дієтолог порекомендувала замість морозива, що містить замінники молочного жиру, вживати фруктовий лід, виготовлений із соку.

EuroMD