Американські лікарі: Від жиру на животі позбавить один продукт

Американські лікарі: Від жиру на животі позбавить один продукт

Медики з університету Іллінойсу в Урбані-Шампейні проаналізували вплив авокадо на вісцеральний жир в районі живота. За добровольцями спостерігали упродовж трьох місяців. Враховувалося не лише кількість жиру на животі в учасників експерименту, а й показники толерантності до глюкози, метаболізму, ризиків цукрового діабету.

У жінок, які вживали один плід авокадо на день, було зафіксовано зниження вісцерального жиру. У чоловіків такого ефекту не спостерігалося.

Раніше дослідники з'ясували, що включення до раціону авокадо сприяє виробленню антиоксиданту під назвою глутатіон. Він необхідний для відфільтрації шкідливих речовин із печінки та захисту клітин органу від пошкодження.

Також зазначається, що в авокадо багато вітамінів С та Е, що нейтралізують вільні радикали. Крім того, заморський плід має протизапальні властивості, які також підтримують здоров'я печінки.

Лікар-ендокринолог Зухра Павлова зазначає, що у 100 г м'якоті міститься 160-200 ккал, 20 г жиру, 7 г вуглеводів та всього 2 г білка. При цьому близько 14 г клітковини, що суттєво, пише лікар у своєму Telegram-каналі. Тобто, у продукті багато корисного, але є у великій кількості і жири, нехай і корисні. Тому налягати на авокадо точно не варто.

“Чи варто вважати авокадо суперфудом та еліксиром молодості? Ні, як і будь-яку іншу їжу. Є багато овочів та фруктів, у яких багато вітамінів, антиоксидантів, клітковини”, – вважає лікар.

EuroMD
Додати коментар