Дієтолог розповіла про небезпеку нарізки

Дієтолог розповіла про небезпеку нарізки

Людство все більше звикає до комфорту, і багато хто вважає зручним купувати ковбасу та сир уже нарізаними в упаковці. Відкрив – і перекушування готове, не те що готувати, але і нарізати не потрібно.

Насправді нарізка, особливо м'ясна та сирна, може бути небезпечною для здоров'я.

Мало того, що в процесі самої нарізки в продукт може бути занесена інфекція. Ви ж не знаєте, хто і в яких умовах ріже ковбасу, чи добре помив руки кухонний або магазинний працівник. Головне ж, як каже фахівець, ретейлери можуть “подавати” таким чином товари зі строком придатності, що минув.

Саме нарізку недобросовісні продавці продовольчих товарів можуть використовувати як лазівку при закінченні терміну придатності тієї ж ковбаси. Вони порушують безпечну виробничу упаковку, роблять нарізку та ставлять на упаковку новий термін придатності. “У результаті виходить неякісна їжа, обсіменена штамами грибів, кишковими бактеріями та іншими хвороботворними та умовно патогенними мікроорганізмами”, – каже Мухіна.

А це загрожує поширенням кишкових інфекцій та отруєнням, аж до інфекційно-токсичного шоку.

EuroMD
Додати коментар