Що не можна їсти після помідорів: Небезпечне поєднання

Що не можна їсти після помідорів: Небезпечне поєднання

Якщо немає протипоказань, лікарі радять не ігнорувати такий корисний продукт, як свіжі помідори. Вони містяться калій, магній, йод, фтор, кальцій, вітаміни C, А, B2. Не менш корисні тушковані та консервовані помідори, а також томатний сік без солі та цукру, запевняють медики. Калорійність продукту становить лише 20 ккал на 100 г, що робить його ще привабливішим.

Фахівці порадили для кращого засвоєння пити томатний сік із додаванням невеликої кількості нерафінованої олії.

Важливе правило: після вживання томатів не варто їсти білкову або крохмалисту їжу, оскільки кислоти, що містяться в них, погано поєднуються з такими продуктами.

Експерти також перерахували ознаки свіжих помідорів на прилавку. Варто звернути увагу на гілку, з якою часто продають помідори. Якщо гілка пружна, має однотонний зелений колір, отже, томати були зірвані недавно, і вони свіжі. Висохла, нерівномірно забарвлена зелень говорить про несвіжий продукт.

Крім того, фахівці рекомендують їсти лише стиглі помідори. Недозрілі плоди можуть містити підвищену концентрацію шкідливих речовин.

Обмежити вживання томатів варто при подагрі, гастриті, цукровому діабеті, захворюваннях печінки та жовчного міхура.

EuroMD
Додати коментар