Дієтолог перерахувала 10 корисних властивостей руколи

Дієтолог перерахувала 10 корисних властивостей руколи

Пряна трава рукола набуває все більшої популярності у любителів здорового харчування. Їй приписують багато корисних властивостей. Що з них правда, а що не зовсім – розповіла у сімейний терапевт, клінічний психолог-дієтолог, нутріціолог Ганна Івашкевич.

Справді, рукола багата корисними речовинами: у ній міститься фолієва кислота, магній, вітаміни С та А, клітковина, залізо та кальцій, фітохімічні речовини. При цьому зелень низькокалорійна і не зіпсує фігуру.

У складі руколи виявлені антиоксиданти та глюкозинолати – саме вони надають їй специфічний гіркуватий смак та аромат. Ці елементи – природний бар'єр для виникнення таких хвороб як онкологія.

Особливо корисна вона діабетикам, а також людям, які страждають на серцево-судинні захворювання. З її допомогою нормалізується рівень цукру в крові, а клітковина допомагає зберегти відчуття ситості на тривалий період.

Дієтолог перерахувала ще безліч корисних властивостей руколи. Її регулярний прийом у їжу допомагає засвоєнню кальцію та сприяє покращенню роботи мозку, кращому стану очей та підвищенню імунітету.

Однак потрібно обережно ставитися до додавання руколи до свого раціону людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, алергікам. Протипоказана вона при прийомі ліків, що розріджують кров, а також матерям, що годують, тому що грудне молоко може гірчити. А от якщо вони збираються відлучати немовля від грудного вигодовування, тут рукола може знадобитися.

EuroMD
Додати коментар