Дієтолог: крабові палички старять і можуть призводити до вікових хвороб

Дієтолог: крабові палички старять і можуть призводити до вікових хвороб

Крабові палички відносяться до так званих глибоко перероблених продуктів, які містять велику кількість хімічних добавок на зразок барвників та підсилювачів смаку, зазначив в інтерв'ю доктор медичних наук, директор Самарського НДІ дієтології та дієтотерапії Михайло Гінзбург. Наявність цих речовин у їжі призводить до прискореного старіння організму, упевнений він.

“Крабові палички, як ковбаси, сосиски та багато іншого, відносяться до групи глибоко перероблених продуктів. У ході великої кількості досліджень було встановлено, що такі продукти нас старять і підвищують ймовірність розвитку вік-залежних хвороб (наприклад, серцево-судинних та онкологічних захворювань, – ред.)”, – попередив Михайло Гінзбург.

Щоб уникнути негативного впливу крабових паличок на організм, потрібно їсти їх не частіше ніж один-два рази на тиждень, уточнив дієтолог.

“Знизити негативний вплив можна. Треба як мінімум не їсти глибоко перероблені продукти, у тому числі крабові палички, щодня. Треба робити паузи в такій їжі, щоб організм міг очиститися від попередньої порції. Крабові палички можна їсти не частіше одного-двох разів на день”. тиждень”, – порадив Михайло Гінзбург.

EuroMD