Дієтолог назвала найкорисніші продукти для стабільної роботи нирок

Дієтолог назвала найкорисніші продукти для стабільної роботи нирок

Продукти рослинного походження є найкориснішими для стабільної роботи нирок.  

Експерт зазначила, що до раціону харчування для підтримки здоров’я нирок слід включати зелень, ягоди та овочі, багаті на рідину. При цьому необхідно пам’ятати, що раціон харчування має бути різноманітним, зазначила Русакова. Вона порадила вживати нежирні сорти риби та м’яса у комбінації із сирими овочами та фруктами.

«Нірки виконують функцію очищення організму, виводять зайву рідину, продукти обміну речовин. Не рекомендується перевантажувати нирки великою кількістю білкової їжі жирними сортами м’яса, риби у великій кількості. Вони можуть нашкодити роботі нирок, тому що продукти пуринового обміну, що містяться в білковій тваринній їжі, також перероблятимуться нирками».

Найбільш шкідливими продуктами для нирок лікар-дієтолог назвала молочні продукти, якщо їх вживати у великій кількості, а також білкову жирну продукцію.

Так, наприклад, за словами Русакової, сир не можна вживати понад 300 г на добу. В іншому випадку це може вплинути на нирки.

«Також продукти, багаті на аскорбінову кислоту. Полівітамінні препарати також можуть зашкодити», – додала дієтолог.

EuroMD