Для розрідження крові найкраще підходять вода, гранатовий та буряковий соки, а також настої з ягід.
«Густа кров може підвищити ризики тромбоутворення, а вода підтримує систему згортання крові, перешкоджаючи утворенню тромбів. Вода – це хороша активність усіх рідинних структур, хороший лімфодренаж та природна детоксикація організму».
Вживати воду слід із розрахунку 33 мл на 1 кг ваги на добу. Також для розрідження крові підійде гранатовий сік завдяки амінокислотам і вітамінам P і B, що містяться в ньому.
«Гранатовий сік може виявитися дуже корисним для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. Особливо гранат показаний людям віком 50+, коли вже в організмі накопичуються якісь проблеми», – розповіла Корольова.
За словами лікаря, буряковий сік сприяє природній детоксикації, виведенню солей важких металів із організму та оптимізації ліпідного складу крові. Таким чином, він покращує плинність крові.
Допомогти можуть і настої із чорної смородини чи горобини. У них стримуються вітаміни C і P, які покращують плинність крові по судинній стінці та підтримують її здоров’я.
Дотримання цих порад не скасовує необхідності консультації спеціаліста.